Subscribe

Print digital – pentru tiraj mic si foarte mic

Print digitalConceptul de print digital face referire la metoda de a tipari materiale pe o varietate de medii avand ca sursa o imagine digitala. In mod normal, aceasta notiune face referire la procesul de tiparire profesionala prin care materialele grafice create cu ajutorul unor programe mai mult sau mai putin specializate de desktop publishing sau provenind din alte surse digitale sunt printate cu ajutorul unor imprimante specializate in realizarea de formate mari sau capabile de rezolutii înalte, imprimante care functioneaza cu tehnologia bazata pe jet de cerneala sau pe cea cu laser.

Print digital – acesta  este raspunsul industriei tipografice care vine cu avantajul competitiv al rapiditatiii la cerintele unei piete care impune termene de livrare din ce în ce mai scurte.

Avantajele pe care le ofera un print digital fata de varianta offset

Print digital-  creeaza un avantaj considerabil atunci cand doresti sa ai un produs final rapid, la un pret bun, si, cel mai important, in  cantitatea dorita. Printul digital este perfect în cazul tirajelor mici si mijlocii. Acesta se realizeaza direct din computer, ultimele ajustari putandu-se face, fara alte costuri suplimentare, chiar inainte de a da bunul de tipar, astfel printul digital asigurand si o flexibilitate sporita.

Un mare avantaj fata de printul clasic il constituie si posibilitatea de a printa tiraje mici la un pret foarte convenabil, printul digital mai este cunoscut si ca tipografie de tiraj mic si chiar foarte mic, chiar si într-un singur exemplar! Aceasta metoda este însa rentabila doar pentru tiparirea de tiraje de pâna la 450-500 de exemplare. Pentru tiparirea de tiraje mai mari, de peste 500 de exemplare, este mai avantajos printul offset, unde comenzile trebuie facute în avans cu câteva zile.

În principiu, costurile pentru materialele imprimate prin metoda de print digital ar putea avea costuri aparent mai ridicate, dar aceste costuri sunt amortizate de rapiditatea procesului datorate eliminarii unor etape consumatoare de timp si resurse, absolut necesare în pregatirea matritelor pentru alternativele clasice de tipar.

Calitatea printului digital este impecabila, deoarece imprimantele cu care lucram sunt de cea mai buna calitate. Cel mai important avantaj ar putea fi considerat faptul ca scapi de stresul „cantitatii”, deoarece poti printa chiar si într-un exemplar.

 

 

 

 

 

A man must be big enough to admit his mistakes, smart enough to profit from them, and strong enough to correct them.
John C. Maxwell

Termeni si conditii:

Continutul si informatiile acestui site pot fi orientative. Pentru oferta si detalii exacte te rugam sa ne contactezi folosind formularul din pagina de Contact sau numerele de telefon afisate pe site

Adresa: George Cosbuc 1, Constanta
Telefon: 0766 56 76 99
Fax: 0341 81 45 45
E-mail: office -at- sianimage -dot- ro
Web: www.sianimage.com