Sistemele GIS asigura stocarea si corelarea unei game largi de date pe baza locatiei geografice. Devine posibila corelarea inregistrarilor, activitatilor si evenimentelor specifice unui element geografic, locatie sau regiune cu restul elementelor. Prin folosirea sistemului GIS corelat la o baza de date unica devine posibila coordonarea mai multor activitati printre care: gestionarea proprietatilor, gestionarea colectarii taxelor, emiterea de notificari si gestionarea utilitatilor. Sistemul GIS ofera un mecanism de eficientizare efectiva a infrastructurii administrative.
Fisiere tip GIS/CAD – harti vectoriale cu proiectie scara 1:500
– trama stradala, coordonate
– Cladiri publice si administrative (nume generic, adresa postala)
– Blocuri locuinte (impartite pe scari, nume, adresa postala)
– Parcele case (adresa postala)
– Parcuri si spatii verzi
– Stalpi iluminat stradal
– Marea Neagra, lacuri, plaja, diguri
– Cai ferate
– Portul Constanta (trama stradala, cladiri publice, cai ferate, spartii verzi, bazin portuar, dane)
Avantajele acestor harti vectoriale cu proiectie
Avantajele acestor harti vectoriale cu proiectie sunt multiple, de la posibilitatea integrarii pe un suport cartografic, actualizat, unitar, la nivel judetean, a noilor limite administrativ–teritoriale, a noilor limite de intravilan, precum si a ultimelor modificari ale clasificarii drumurilor de pe teritoriul judetului, pana la generarea modelului tridimensional al terenului.
Un alt avantaj pe care-l ofera astfel de harti vectoriale cu proiectie este cel al posibilitatii publicarii pe WEB, in format vectorial, folosind aplicatii soft dedicate.
Aceste harti vectoriale cu proiectie care au fost publicate pe WEB se pot deschide in fereastra Internet Explorer, pot fi printare la scara, atasate si vizualizate atribute textuale sau rastere ale entitatilor grafice, cautate si localizate dupa diverse criterii textuale.